Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 ks kuracích pŕs
200 g čerstvých šampiňónov
4 pláty schwarzwaldskej šunky
2 dl mlieka
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
1 - 2 PL múky
bazalka
sekaná petržlenová vňať
olej


Príprava

1. Kuracie prsia rozrežeme na pláty, každý kus na 2 pláty. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečené mäso odložíme bokom. Vo výpeku opražíme očistené a nakrájané šampiňóny s čerstvou nasekanou bazalkou. Nesolíme.

2. Kuracie pláty poukladáme na dno zapekacej misy, posypeme opraženými šampiňónmi, trochu osolíme, pridáme na kocky nakrájanú šunku.

3. Pripravíme nálev: v mlieku rozhabarkujeme múku, osolíme, okoreníme, pridáme štipku nastrúhaného muškátového oriešku, posekanú petržlenovú vňať, zamiešame. Nálev nalejeme na kuracie prsia. Zapekaciu misu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a zapekáme, kým nálev nezhustne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapečená treska s jablkovým chrenom
Kakaová roláda s orechovým krémom
Jablkové koláčiky
Rýchly jablkový koláč
B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale
Kávové rohlíčky s bielou polevou
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Bažant pečený na portskom
Toastová bomba
Falošná krabia nátierka
PRIHLÁSENIE