Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
4 ks kuracích pŕs
200 g čerstvých šampiňónov
4 pláty schwarzwaldskej šunky
2 dl mlieka
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
1 - 2 PL múky
bazalka
sekaná petržlenová vňať
olej
Príprava
1. Kuracie prsia rozrežeme na pláty, každý kus na 2 pláty. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečené mäso odložíme bokom. Vo výpeku opražíme očistené a nakrájané šampiňóny s čerstvou nasekanou bazalkou. Nesolíme.
2. Kuracie pláty poukladáme na dno zapekacej misy, posypeme opraženými šampiňónmi, trochu osolíme, pridáme na kocky nakrájanú šunku.
3. Pripravíme nálev: v mlieku rozhabarkujeme múku, osolíme, okoreníme, pridáme štipku nastrúhaného muškátového oriešku, posekanú petržlenovú vňať, zamiešame. Nálev nalejeme na kuracie prsia. Zapekaciu misu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a zapekáme, kým nálev nezhustne.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Šľahačkovo-jahodové palacinkyMriežkovaný jablčníkMexické zemiaky s fazuľouHermelín plnený orechamiRažniči so zemiakovými plackamiParadajkový šalátKukuričná polievka s chipsamiKuracie rezančekyCibuľový zemiakový šalátČínska polievka