Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Želé z čiernych ríbezlí:
80 dk čiernych ríbezlí
3 PL cukru
želatína na 500 ml ovocnej šťavy
Cesto:
225 g maslových sušienok (môžu byť aj ovsené)
100 g masla
Tvarohový krém:
500 g jemného tvarohu
3 PL kyslej smotany
4 PL cukru
1 PL citrónovej šťavy
2 sáčky želatínového stužovača Dr. Oetker
1 sáčok práškovej šľahačky
Príprava
Ríbezlové želé
1. Ríbezle s cukrom dáme variť. Netreba dlho, len kým sa bobule rozpučia. 2-3x ich prepasírujeme, aby sme dostali šťavu bez semienok a bez šupky.
2. Šťavu dáme naspäť na oheň, pridáme želatínu a uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť, nie však natoľko, aby stuhla.
Cesto:
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Tortovú formu s priemerom 22 cm vystlieme papierom na pečenie a sušienky spracované s maslom rovnomerne nasypeme na dno formy. Pohárom riadne pritlačíme ku dnu formy. Cesto dáme do chladničky a medzi tým si pripravíme krém.
Krém:
1.Tvaroh, cukor, smotanu, citrónovú šťavu vymiešame do hladkého krému, pridáme podľa návodu vyšľahanú šľahačku. Stužovač pripravíme tiež podľa návodu a primiešame ku krému. Elektrickým šľahačom vymiešame do hladkého krému.
2. Z tvarohového krému dáme vrstvu na sušienkový základ, Polejeme tenšou vrstvou ríbezľového želé, na to navrstvíme opäť tvarohový krém, zase polejeme ríbezľovým želé, na to dáme poslednú tretinu krému. Na vrch polejeme zvyšné ríbezľové želé. Ozdobíme ovocím, príp. bielou čokoládou, orieškami, mandľami.....
3. Hotovú tortu odložíme do chladnička cca na 3 hod. dobre vychladiť.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kuracie pečene s bagetouOssobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsobKoktail - Mint JulepHruškový koláč s mandľamiPlnený hermelín (2 verzie)Kura na červenom víne - Coq au vinTorta z hydinového mäsaRíbezľový vermútKuriatko na víneKura na mede a horčici