Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Želé z čiernych ríbezlí:
80 dk čiernych ríbezlí
3 PL cukru
želatína na 500 ml ovocnej šťavy

Cesto:
225 g maslových sušienok (môžu byť aj ovsené)
100 g masla

Tvarohový krém:
500 g jemného tvarohu
3 PL kyslej smotany
4 PL cukru
1 PL citrónovej šťavy
2 sáčky želatínového stužovača Dr. Oetker
1 sáčok práškovej šľahačky


Príprava

Ríbezlové želé

1. Ríbezle s cukrom dáme variť. Netreba dlho, len kým sa bobule rozpučia. 2-3x ich prepasírujeme, aby sme dostali šťavu bez semienok a bez šupky.
2. Šťavu dáme naspäť na oheň, pridáme želatínu a uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť, nie však natoľko, aby stuhla.

Cesto:
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Tortovú formu s priemerom 22 cm vystlieme papierom na pečenie a sušienky spracované s maslom rovnomerne nasypeme na dno formy. Pohárom riadne pritlačíme ku dnu formy. Cesto dáme do chladničky a medzi tým si pripravíme krém.

Krém:
1.Tvaroh, cukor, smotanu, citrónovú šťavu vymiešame do hladkého krému, pridáme podľa návodu vyšľahanú šľahačku. Stužovač pripravíme tiež podľa návodu a primiešame ku krému. Elektrickým šľahačom vymiešame do hladkého krému.
2. Z tvarohového krému dáme vrstvu na sušienkový základ, Polejeme tenšou vrstvou ríbezľového želé, na to navrstvíme opäť tvarohový krém, zase polejeme ríbezľovým želé, na to dáme poslednú tretinu krému. Na vrch polejeme zvyšné ríbezľové želé. Ozdobíme ovocím, príp. bielou čokoládou, orieškami, mandľami.....
3. Hotovú tortu odložíme do chladnička cca na 3 hod. dobre vychladiť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Brioška
Hovädzí guláš s hubami
Hydinová terinka
Pečená kačka s dusenou červenou kapustou
Mleté mäso na kyslej kapuste
Jarná roláda s jahodami a rebarborou
Tortilla - recept na 20 ks
Nórsky mandľový slimák - Skilligsboller
Jablkové rezy s tvarohom
Mexický šalát