Zapékané cestoviny s mletým mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g cestovín (najlepšie špirály)
300 g mletého mäsa
šľahačková smotana
syr na strúhanie
kečup
šálka vývaru (môže byť aj bujón)
korenie podľa chuti
1 malá cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku


Príprava

1. Na cibuli a cesnaku opražíme mleté mäso, okoreníme, pridáme kečup, zalejeme vývarom a dusíme asi 30 min.

2. Medzitým uvaríme cestoviny, nastrúhame syr. Keď už máme všetko pripravené, vymažeme pekáč maslom a dáme tam polovicu uvarených cestovín, na to pridáme polovicu mletého mäsa a zase cestoviny a potom zbytok mletého mäsa. Posypeme syrom, zalejeme šľahačkou a dáme piecť do rúry na 180 stupňov kým syr zozlatne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Kysnutý makový závin
Losos s paradajkovou paprikou
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Syrové tyčinky
Nealkoholický ríbezľový nápoj
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Čokoládové mafiny
Čokoládová torta bez vajec