4 teľacie rezne po 150 g
1 PL oleja
½ ČL mletého čierneho korenia
1 PL masla
1 PL múky
1/8 l suchého bieleho vína
¼ l smotany
soľ
250 g odkôstkovaných zaváraných višní
štipka worcesterskej omáčky
Príprava
1. Z mäsa odstránime tukové čiastky a čiastky kože. Natrieme olejom a okoreníme.
2. Na rozpustenom masle necháme múku vypeniť, kým nie je bledohnedá a celkom pokojná. Pridáme víno a smotanu a vyvaríme do hustejšej omáčky. Pridáme višne, odstavíme a necháme prikryté odstáť.
3. Do rozohriatej panvice vložíme mäso, teplotu hneď stiahneme. Rezne otočíme, keď sa už uvoľnili odo dna panvice. Dopečieme (pečenie: asi 8 minút) a osolíme.
4. Upravíme na taniere. Omáčku premiešame, ochutíme, v prípade potreby ešte raz dochutíme a prelejeme cez mäso.