Hliva v cestíčku

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g hlivy ustricovej
1 vajce
4-5 PL múky
soľ
0,5 dl mlieka
1 dl minerálky
múka na obaľovanie


Príprava

1. Hlivu očistíme, rozoberieme na kúsky, osolíme a obalíme múkou.

2. Do rozšľahaného vajca prisypeme múku, soľ, prilejeme vodu a mlieko. Urobíme hustejšie cestíčko, podobné ako na palacinky. Ak treba, pridáme ešte múku.

3. Múkou obalené kúsky hlivy ponoríme do cestíčka a vypražíme na rozpálenom oleji. Dozlatista opražené kúsky hlivy necháme odkvapkať na papierom obrúsku.

Podávame s dusenou zeleninou, zeleninovým šalátom alebo so zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čokoládové košíčky s krémom
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Špagety a la Bolognese
Jemne pálivá domáca klobása
Ríbezľový džem
Bravčová krkovička s rozmarínom
Palacinky zapečené so špenátom
Anglické rohlíky
Bravčové mäso na cibuľke s paradajkami
Plnená čínska kapusta