Hliva v cestíčku

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g hlivy ustricovej
1 vajce
4-5 PL múky
soľ
0,5 dl mlieka
1 dl minerálky
múka na obaľovanie


Príprava

1. Hlivu očistíme, rozoberieme na kúsky, osolíme a obalíme múkou.

2. Do rozšľahaného vajca prisypeme múku, soľ, prilejeme vodu a mlieko. Urobíme hustejšie cestíčko, podobné ako na palacinky. Ak treba, pridáme ešte múku.

3. Múkou obalené kúsky hlivy ponoríme do cestíčka a vypražíme na rozpálenom oleji. Dozlatista opražené kúsky hlivy necháme odkvapkať na papierom obrúsku.

Podávame s dusenou zeleninou, zeleninovým šalátom alebo so zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové stehno na belehradský spôsob
Sladký ovocný šalát s medom
Piškótová roláda s malinovou šľahačkou
Kávové rohlíčky s bielou polevou
Bulharská nátierka
Karamelové kocky
Bravčový fazuľový guláš
Džem z jahôd a čerešní pre diabetikov
Paradajkovo-tuniakový šalát
Orechová roláda s karamelovým krémom