Vývar s pečeňovými haluškami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
2 žemle
1 cibuľa
2 PL masla
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
30 g strúhanky
120 g hovädzej pečene
štipka majoránky
¾ l silného mäsového vývaru
2 PL nasekanej pažítky
soľ
mleté čierne korenie
Príprava
1. Žemle zastudena namočíme, po 10 minútach z nich vytlačíme prebytočnú vodu a pretlačíme. Očistíme cibuľu, nakrájame nadrobno. Na masle speníme cibuľu a petržlenovú vňať, asi 2 minúty dusíme za stáleho miešania. Odstavíme a primiešame strúhanku.
2. Pečienku odblaníme, na doske rozotrieme, zmiešame so žemľami a dusenou cibuľou. Pečeňové cesto ochutíme majoránkou, osolíme a okoreníme. Vlhkými rukami formujeme halušky o priemere asi 3 cm. Ukladáme ich do vriacej osolenej vody, dobre prikryté necháme dôjsť.
3. Zohrejeme vývar, dochutíme, vložíme halušky. Na tanieroch zdobíme sekanou pažítkou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Šťaveľový prívarok (šóška)Perníková štrúdľaJahňacie mäso s brokolicouČerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)Jablkový pájKoktail - Sex On The BeachJahodový závinKapucínsky gulᚊpagety s mletým mäsom, oravskou a pivomPlzeňský guláš