Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie, príp. miešané)
8 plátkov oravskej slaniny
6 PL passata di pomodoro (pasírované paradajkové pyré)
1 PL worcesterskej omáčky
1 ČL tymianu (čerstvý alebo sušený)
1 bobkový list
0,5 l svetlého piva
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej

500 g špagiet
Parmezán alebo Grana Padano


Príprava

1. Na kocky nakrájanú oravskú slaninu začneme pražiť na olivovom oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak a pražíme ďalej. Keď už cesnak rozvoniava, pridáme mleté mäso, premiešame a pražíme, kým mäso nezbelie. Pridáme paradajkové pyré, pivo a koreniny: worcesterskú omáčku, tymián, bobkový list, soľ, čierne korenie. Premiešame a prikryté varíme minimálne 50-60 minút.

2. V slanej vode uvaríme špagety al dente. Scedené špagety naservírujeme na tanier, na špagety naberieme uvarené ragú a posypeme strúhaným parmezánom alebo syrom grana padano, príp. iným strúhaným syrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Ťahaný závin
Opekané čínske cestoviny s kuracím mäsom vo woku
Cestoviny so šampiňónmi
Vaječná nátierka s cesnakom
Vaječný punč s pivom
Pikantné syrové guľky
Šľahačkovo-jahodové palacinky
Cícerová nátierka