Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie, príp. miešané)
8 plátkov oravskej slaniny
6 PL passata di pomodoro (pasírované paradajkové pyré)
1 PL worcesterskej omáčky
1 ČL tymianu (čerstvý alebo sušený)
1 bobkový list
0,5 l svetlého piva
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
500 g špagiet
Parmezán alebo Grana Padano
Príprava
1. Na kocky nakrájanú oravskú slaninu začneme pražiť na olivovom oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak a pražíme ďalej. Keď už cesnak rozvoniava, pridáme mleté mäso, premiešame a pražíme, kým mäso nezbelie. Pridáme paradajkové pyré, pivo a koreniny: worcesterskú omáčku, tymián, bobkový list, soľ, čierne korenie. Premiešame a prikryté varíme minimálne 50-60 minút.
2. V slanej vode uvaríme špagety al dente. Scedené špagety naservírujeme na tanier, na špagety naberieme uvarené ragú a posypeme strúhaným parmezánom alebo syrom grana padano, príp. iným strúhaným syrom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Chutné tortellinyTeplý šalát s hubamiZapekané špagety s kuracím mäsomKuracina na čínsky spôsobRezance pani uhliarkyČokoládová Charlotta (torta)Falošná krtková tortaViedenská roštenkaĽadový šalát s vajíčkamiTopinky z Pardubíc