Plzeňský guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  180 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

375 g predného hovädzieho mäsa
35 g rastlinného tuku
75 g cibule
1 strúčik cesnaku
7,5 g mletej papriky
soľ
mleté čierne korenie
3 dl vývaru
25 g hladkej múky
20 g slaniny
50 g nakladanej kapie a zeleru
1 varené vajce


Príprava

1. Na tuku speníme nakrájanú cibuľu, zaprášime paprikou, speníme, pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania opražíme.

2. Pridáme korenie, roztlačený cesnak, soľ , podlejeme vývarom, alebo vodou a dusíme.

3. Pod polomäkkým mäsom vydusíme šťavu do tuku, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme zvyškom vývaru a dusíme do zmäknutia. Mäso vyberieme, šťavu precedíme na mäso.

4. Nakrájanú slaninu orestujeme, pridáme nakrájanú kapiu a zeler, prehrejeme a zmesou a vajcami ozdobíme porcie gulášu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Labanská pečienka
Sviečková na smotane
Šošovicový prívarok
Pikantné rezy s jogurtom
Orechovo-makový jablkový koláč
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Hovädzia polievka s rezancami
Tortilly - základné cesto
Tortilly s kuracím mäsom
Vývar s pečeňovými haluškami