Plzeňský guláš
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
  180 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
375 g predného hovädzieho mäsa
35 g rastlinného tuku
75 g cibule
1 strúčik cesnaku
7,5 g mletej papriky
soľ
mleté čierne korenie
3 dl vývaru
25 g hladkej múky
20 g slaniny
50 g nakladanej kapie a zeleru
1 varené vajce
Príprava
1. Na tuku speníme nakrájanú cibuľu, zaprášime paprikou, speníme, pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania opražíme.
2. Pridáme korenie, roztlačený cesnak, soľ , podlejeme vývarom, alebo vodou a dusíme.
3. Pod polomäkkým mäsom vydusíme šťavu do tuku, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme zvyškom vývaru a dusíme do zmäknutia. Mäso vyberieme, šťavu precedíme na mäso.
4. Nakrájanú slaninu orestujeme, pridáme nakrájanú kapiu a zeler, prehrejeme a zmesou a vajcami ozdobíme porcie gulášu.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Anglické zemiakyBravčové rezne s ananásomTriolade nepečené rezyPomarančové pralinkySyrová roládaRezy z vaječného koňakuKačica s červenou kapustouÚdené bravčové stehno na grileKoktail - ZombieBroskyňovo-marhuľový džem s malinami (aj pre diabetikov)