Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
5 kg čerešní alebo višní
1 kg cukru
1 PL salicilu (konzervačný prípravok)
1 dl rumu
1 zrniečko klinčeka
1 kúsok celej škorice
Príprava
1. Ovocie odstopkujeme a vykôstkujeme. Ovocie dáme do bezchybnej smaltovanej, alebo plastovej misy, primiešame cukor, salicil, rum, klinček a škoricu. Na chladnom mieste necháme prikryté odpočívať 2 dni, pričom niekoľkokrát premiešame.
2. Ovocím napĺňame poháre, zalejeme vlastnou šťavou, uzavrieme viečkom a uložíme do komory.
3. Hocikedy môžeme spotrebovať, aj keď len odoberieme z pohára, zvyšok sa nepokazí. Otvorené držíme v chladničke.
Môžeme pomiešať aj čerešne s višňami. Vydržia aj niekoľko rokov (2-3). Takto máme poruke vždy chutné ovocie do koláčov.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jahodová torta s bielou čokoládouKoktail - Piña ColadaRíbezľový vermútBravčové mäso s bazalkou a píniovými orechmiVanilkové rožtekyPórová polievka s mäsovými knedlíčkamiFazuľová polievka s klobásouČerešňová torta z krehkého cestaPizza s cesnakovo-oregánovým cestomPiškótová kocka s tvarohovým krémom