Jahňacie mäso s brokolicou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  150 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500g jahňacieho mäsa
400g brokolice
1 PL Solamylu 1 PL sójovej omáčky
1 ČL cukru
2 strúčiky cesnaku
2 PL červeného dezertného vína
rastlinný olej
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Jahňacie mäso pokrájame na rezance, ktoré premiešame s rozmočeným Solamylom, cukrom, 3 lyžicami rastlinného oleja, rozotretým cesnakom a sójovou omáčkou. Necháme postáť za občasného premiešania na chladnom mieste 2 hodiny.

2. Potom vložíme do rozohriatej panvice, ktorú sme mierne vytreli rastlinným olejom, a mäso opražíme domäkka. Pokvapkáme sójovou omáčkou, podlejeme dezertným vínom, vložíme brokolicu rozobratú na malé ružičky, prikryjeme a udusíme domäkka. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Orechová roláda s karamelovým krémom
Lahodná slepačia polievka s estragónom
Bažant pečený na portskom
Kuracina s tatárskou omáčkou
Kelová polievka s kuracím mäsom
Cesnaková nátierka z tvrdých syrov
Dobrota pre lenivých
Šalát z Olomouckých syrečkov
Hovädzie na červenom víne
Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou