Rozpočet pre 4 osoby:
4 krajce žitného chleba
4 plátky ananásu
120 g ementálu
20 g masla
2 bielky
200 g tenkých plátkov šunky
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Príprava
1. Krajce chleba opečieme v hriankovači dochrumkava. Ananás vyberieme zo šťavy a necháme odkvapkať. Najemno nastrúhame syr.
2. Chlieb natrieme maslom a obložíme šunkou a ananásom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame nastrúhaný syr. Zo zmesi snehu a syra vytvoríme snehové čiapočky.
3. Chlebíky poukladáme na mriežku a zapekáme v strede rozohriatej rúry, kým čiapočky nie sú bledohnedé.
4. Havajské chlebíky upravíme na doštičkách alebo tanierikoch, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.