5 źĺtkov
100 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
50 g polohrubej múky
50 g strúhaných vlašských orechov
štipka soli
5 bielkov
citrónová kôra
rýbezľová marmeláda
polky vlašských ořechov na ozdobenie
Karamelový krém:
1 plechovka Salka uvareného na karamel
250 g masla
1 PL práškového cukru
2 PL rumu
Na krém vyšľaháme maslo a práškový cukor do peny a po částiach zašľaháme uvarené vychladené Salko. Nakoniec pridáme rum.
Príprava
1. Žĺtky vymiešame s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny. Z bielok a štipku soli ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou, orechami a citrónovou kôrou zamiešame do žĺtkového krému. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 160°C upečieme.
2. Horúcu piškótu i s papierom zvinieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozvinieme, odstránime papier potrieme slabou vrstvou marmelády a asi dvoma tretinami karamelového krému.
3. Roládu stočíme a uložíme ju do chladničky. Po stuhnutí potrieme povrch rolády zbytkom krému a ozdobíme polkami vlašských ořechov. Necháme dôkladne stuhnúť a nakrájame na silnějšie plátky.