Letná torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

20 g želatíny
4 dl studeného mlieka
125 g masla
1 bal. vanilkového cukru
125 g práškového cukru
250 g tvarohu
piškóty
ríbezle, jahody, maliny atď. (môže byť aj kompót)
5 dkg kakaa
2 dl šľahačky na ozdobu


Príprava

1. Želatínu necháme napučať v 2 dl stud. mlieka, tortovú formu vyložíme alobalom, na dno poukladáme piškóty, navlhčíme ich sirupom alebo šťavou z kompótu.
2. Napučanú želatínu rozpustíme vo zvyšku zohriateho mlieka a vychladíme. Rozmixujeme maslo, tvaroh, vanilkový a práškový cukor a rozpustenú želatínu.
3. ½ krému nalejme na piškóty. Na krém uložíme ovocie. Do zvyšku krému vmiešame kakao a navrstvíme ho na ovocie. Povrch zarovnáme. Dáme do chladničky stuhnúť. Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kubánsky rez
Rizoto s kuracím mäsom
Pikantná kuracia pečeň
Hamburské stehno
Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty
Nátierka z údeného syra
Bravčová zmes so šampiňónmi
​Syrová pochúťka pre labužníkov
Červená šošovica s klobásovými čipsami
Zelené rezance so šampiňónmi