Letná torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

20 g želatíny
4 dl studeného mlieka
125 g masla
1 bal. vanilkového cukru
125 g práškového cukru
250 g tvarohu
piškóty
ríbezle, jahody, maliny atď. (môže byť aj kompót)
5 dkg kakaa
2 dl šľahačky na ozdobu


Príprava

1. Želatínu necháme napučať v 2 dl stud. mlieka, tortovú formu vyložíme alobalom, na dno poukladáme piškóty, navlhčíme ich sirupom alebo šťavou z kompótu.
2. Napučanú želatínu rozpustíme vo zvyšku zohriateho mlieka a vychladíme. Rozmixujeme maslo, tvaroh, vanilkový a práškový cukor a rozpustenú želatínu.
3. ½ krému nalejme na piškóty. Na krém uložíme ovocie. Do zvyšku krému vmiešame kakao a navrstvíme ho na ovocie. Povrch zarovnáme. Dáme do chladničky stuhnúť. Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakový šalát so slaninou
Skaramelizované kuracie prsia
Rozprávková torta
Dunajské vlny
Medové rezy zo štyroch plátov
Lyonské bravčové rezne
Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený
Ríbezle s jablkami
Domáca mäsová paštéta
Guacamole nátierka
PRIHLÁSENIE