Taliansky závin

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

25 dkg polohrubej múky
5 dkg práškového cukru
1,5 pohára olivového oleja
štipku soli
vlažnú vodu podľa potreby
jablká
hrozienka
píniové oriešky alebo pražené sekané mandle


Príprava

1. Z múky, cukru, oleja, soli a vody vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme tenučkú placku, do prostriedku poukladáme nastrúhané jablká, hrozienka a oriešky.

2. Zrolujeme závin, stočíme ho do tvaru podkovy, položíme na vymastený plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Bačovská pochúťka
Brašovská pečienka
Kuracie Kung Pao
Nátierka z Nivy s orechmi
Srbská fazuľová polievka
Kokosová torta s bielou čokoládou
Pravé ruské pirožky
Bravčové so zeleným hráškom
Vaječný punč s rýnskym vínom