Pečené kura
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 90 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 očistené a umyté kura
3- 4 PL oleja
2 ČL mletej červenej papriky
1/4 ČL mletého čierneho korenia
soľ
1/2 ČL sušeného cesnaku, alebo 2 strúčiky čerstvého
1 ČL sušeného rozmarínu
1 ČL vegety
Príprava
1. Očistené a dobre umyté kura rozdelíme na dve polovice, alebo na štvrtiny. Položíme na hlbší pekáč, osolíme, polejeme 3-4 lyžicami oleja. Všetky koreniny zmiešame a posypeme s nimi kuracie mäso. Podlejeme cca 2 dl vody, pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry, ktorú sme zapli na 180 stupňov.
2. Kura pečieme cca 60 minút, odstránime alobal, teplotu zvýšime na 200-220 stupňov a kura dopečieme dočervena (asi 15 minút). V poslednej fáze pečenia mäso polievame výpekom, aby bolo pekné červené.
Podávame s dusenou ryžou, hlávkovým šalátom alebo ovocným kompótom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Orientálny šalátŠpanielske vtáčikyPolitické rezyZapečené zemiaky s kuracím a krabím mäsomMarinované hovädzie pečené na rýnsky spôsobChrenová nátierkaPodhradské kapsičkySvieža jablková torta bez pečeniaGazdovské morčacie prsíčkaLasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou