Teľacie mäso s kukuricou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

400g teľacieho mäsa z pliecka
400g sterilizovaných kukuričných zŕn
0,2 l bieleho jogurtu
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
mäsový vývar (alebo bujón)
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Očistené a umyté teľacie mäso pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu posekanú nadrobno speníme na rozohriatom rastlinnom oleji, pridáme rozotretý cesnak a kúsky mäsa. Za stáleho miešania prudko opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka.

2. Nakoniec vmiešame sterilizované kukuričné zrná a všetko premiešame s bielym jogurtom.

3. Hotové jedlo môžeme podľa vlastnej chuti posypať nadrobno posekanou zeleno petržlenovou vňaťou alebo nadrobno posekanou čerstvou pažítkou.

Podávame s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Lyonský šalát
Orechovo-kávový zákusok
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Zapekaný karfiol so šunkou
Vyprážaný Hermlín v pivnom cestíčku
Orechová roláda s perníkom
Biskupský chlebík
Holštajnský biftek
Krémová cuketová polievka s pestom
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou