Teľacie mäso s kukuricou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

400g teľacieho mäsa z pliecka
400g sterilizovaných kukuričných zŕn
0,2 l bieleho jogurtu
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
mäsový vývar (alebo bujón)
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Očistené a umyté teľacie mäso pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu posekanú nadrobno speníme na rozohriatom rastlinnom oleji, pridáme rozotretý cesnak a kúsky mäsa. Za stáleho miešania prudko opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka.

2. Nakoniec vmiešame sterilizované kukuričné zrná a všetko premiešame s bielym jogurtom.

3. Hotové jedlo môžeme podľa vlastnej chuti posypať nadrobno posekanou zeleno petržlenovou vňaťou alebo nadrobno posekanou čerstvou pažítkou.

Podávame s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantné syrové guľky
Teplé chlebíčky so salámou
Toskánska zeleninová polievka
Veľkonočný vajíčkový šalát
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkami
Bielkove orechovo čokoládové rezy
Treska pečená v rúre
Pizza s cesnakovo-oregánovým cestom
Parížské kocky
Teplý šalát s hubami