Bleskové rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) katka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
130 g hladkej múky
50 g práškového cukru
½ ČL sódy bikarbóny
20 g mäkkého masla
1 vajce
1 ČL mlieka
1 ČL tekutého medu
1 ČL rumu

Plnka:
250 ml smotany na šľahanie
250 ml kyslej smotany
2 balíčky číreho tortového želé
1 ČL práškového cukru
250 g jahôd nakrájaných na kúsky


Príprava

1. Na pracovnú dosku nasypeme múku, práškový cukor, sódu bikarbónu a nakrájané maslo.
2. V hrnčeku zmiešame vajce, mlieko, med a rum a vylejeme na múku. Cesto ručne spracujeme tak, aby sa suroviny dobre spojili a cesto sa nelepilo.
3. Z cesta vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubý pláta a pomocou valčeka ho prenesieme na plech obrátený dnom nahor. Nožom plát zarovnáme aby mal rovné hrany a nepresahoval cez okraj plechu. Odrezky pritisneme na plát. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 6 minút.
4. Po upečení cesto pozdĺžne rozkrojíme na tri dlhé pruhy. Každý pruh nožom opatrne oddelíme od plechu a prenesieme na podložku. Pracujeme rýchlo kým sú pláty vlažné. Na podložku necháme pláty úplne vychladnúť.
5. Na plnku vyšľaháme smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, tortové želé a cukor. Na jeden vychladnutý plát natrieme ½ plnky, pokladieme polovicu jahôd a zľahka priložíme druhý plát. Mierne pritlačíme. Natrieme druhú polovicu náplne a poukladáme zvyšok jahôd. Priložíme tretí plát a odložíme na 3 hodiny do chladničky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablkový koláč s černicami
Zapekané zemiaky so zeleninou a so syrom
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Bublanina
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou
Bylinkové minibagety
Kanadská omeleta
Nakladané mäso s krabími tyčinkami
Chutné tortelliny
Talianský šalát