Talianska fazuľová polievka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 PL olivového oleja
1 stredne veľká cibuľa
5 strúčikov cesnaku
10 dkg oravskej alebo inej prerastenej slaniny
40 dkg konzervovaných lúpaných paradajok
1 kávová lyžička rozmarínu
1 kávová lyžička tymianu
1 bobkový list
soľ a čierne korenie podľa chuti
1 čajová lyžička štipľavého paprikového krému- nemusí byť
20 dkg cestovín (makaróny, špirálky alebo drobné kolienka)
80 dkg konzervovanej bielej fazule
1,6 l vody
strúhaný Parmezán alebo Grana padano na posypanie
Príprava
1. Cibuľu, cesnak a slaninu nadrobno pokrájame. Fazuľu scedíme.
2 Pokrájanú cibuľu, cesnak a slaninu restujeme na oleji 5 minút, pridáme paradajkovú konzervu a bylinky.
3. Niekoľko minút varíme a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme. Povaríme, pridáme fazuľu, cestoviny a varíme, kým cestoviny budú hotové. Ak chceme, aby polievka bola hustejšia, časť fazule môžeme roztlačiť alebo rozmixovať a tak vložiť do polievky.
4. Hotovú polievku naberieme do tanierov a vrch posypeme strúhaným syrom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Ríbezľový kokteilMexický šalátJablkovo-medové rezyRagú z bravčového mäsaŠpagety s mletým mäsom, oravskou a pivomCuketový pekáčViedenské rezyJahodová torta \"Stracciatella\"Pikantné morčacie mäsoBublanina