Smotanová torta – malá

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2 vajcia
80 g + 2 PL cukru
70 g polohrubej múky
50 g škrobovej múčky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 PL kakaa
½ l šľahačky
2 PL citrónovej šťavy
väčší citrón s tenšou šupkou
1 ČL masla
trocha práškového cukru


Príprava

1. Z vajec, 80 g cukru, 2 lyžíc horúcej vody, múky, škrobovej múčky a prášku do pečiva upečieme piškótový korpus (pečenie: asi 30 minút – 185°C).

2. Korpus prekrojíme na 3 plátky. Zo šľahačky a 2 lyžíc cukru ušľaháme penu. 1/3 jej množstva zmiešame s kakaom a potrieme prvý plát.

3. Priklopíme druhým plátom. Do bielej šľahačky vmiešame citrónovú šťavu, natrieme na korpus. Prikryjeme plátom, natretým zvyškom šľahačky. Zdobiacim vrecúškom nastriekame po obvode torty kopčeky šľahačky.

4. V panvici na masle prehrejeme tenké kolieska citróna, poprášime ich cukrom a necháme zosklovatieť. Po vychladnutí ich nakrojíme, stočíme do špirály a vtlačíme do šľahačkových kopčekov. Stred torty posypeme čokoládovou strúhankou alebo kakaom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahodovo-pomarančový džem
Jarná roláda s jahodami a rebarborou
Pomarančový likér
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou
Vynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničke
Čučoriedková roláda
Kuracie prsia na zelenine
Prekladaný karfiol
Fašiangové šišky
Pórová polievka s mäsovými knedlíčkami