Citrónové rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
10 vajec
450 g práškového cukru
šťava z 1 citróna
110 g polohrubej múky
120 g maizeny (Solamylu)

Krém:
700 ml mlieka
4 lyžice maizeny (Solamylu)
1 Smetol
1 vanilkový cukor
šťava z 2 citrónov
200 g práškového cukru

Poleva:
200 g práškového cukru
1 ČL vlažnej vody
šťava z 1 citróna


Príprava

1. Cesto: Žĺtky vymiešame s 250 g práškového cukru dopenista, potom pridáme šťavu a vmiešame doň zvyšok cukru. Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme bielkový sneh, preosiatu múku a Solamyl. Cesto rozdelíme na tri časti a každú upečieme na samostatnom plechu vyloženom mastným papierom (170 °C, asi 10-15 minút). Upečené cestá necháme vychladnúť.
2. Krém: V mlieku rozmiešame 4 PL maizeny (Solamylu) a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame Smetol s práškovým a vanilkovým cukrom. K maslovej hmote pridáme vychladnutú kašu, šťavu z 2 citrónov a všetko dobre premiešame. Na plát cesta navrstvíme polovicu krému, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme zvyšok krému.
3. Citrónová poleva: V miske vymiešame preosiaty práškový cukor s vlažnou vodou a citrónovou šťavou dohladka. Zákusok zakončíme tretím plátom cesta, ktorý potrieme citrónovou polevou a necháme stuhnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pstruh s mandľami
Jednoduchý dezert
Krémová cuketová polievka s pestom
Zapečené zemiaky s bylinkami
Berlínsky zemiakový šalát
Škoricové slimáčiky so slivkami
Jablkový hrnčekový koláč
Nórska roláda
Zbojnícke ražniči
Jemne pálivá domáca klobása
PRIHLÁSENIE