Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g varených, očistených zemiakov
250 g polohrubej múky
100 g masla
300 g údeného kuracieho mäsa
soľ
rasca
1-2 bielky
tuk a múka na plech


Príprava

1. Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, múku, maslo a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4mm hrubý plát.

2. Vykrajujeme štvorce 10 x 10 cm, do stredu dáme zomleté kuracie mäso a prehneme do trojuholníku. Pirohy potrieme bielkom, posypeme rascou a pečieme asi 15 minút dozlata vo vyhriatej rúre na 200 °C.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrová omeleta so šunkou
Praclíky s rumom
Haruľa
Cuketový pekáč
Roláda s orechovou plnkou
Prekladané bravčové rezne
Jemné kuracie prsia do chrumkava
Prekladaný karfiol
Hydinová terinka
Tvarohové rezy bez múky s bielou čokoládou