Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g varených, očistených zemiakov
250 g polohrubej múky
100 g masla
300 g údeného kuracieho mäsa
soľ
rasca
1-2 bielky
tuk a múka na plech


Príprava

1. Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, múku, maslo a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4mm hrubý plát.

2. Vykrajujeme štvorce 10 x 10 cm, do stredu dáme zomleté kuracie mäso a prehneme do trojuholníku. Pirohy potrieme bielkom, posypeme rascou a pečieme asi 15 minút dozlata vo vyhriatej rúre na 200 °C.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Red Apple Martini
Slepačia polievka s rezancami
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku
Vaječný punč s pivom
Torta s kokosovým krémom
Kapustová roláda s pikantnou zeleninou
Americká kokosová bábovka s rumom a rumovou polevou
Žemličky s hrozienkami
Nepečená kokosová roláda
Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou