Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g varených, očistených zemiakov
250 g polohrubej múky
100 g masla
300 g údeného kuracieho mäsa
soľ
rasca
1-2 bielky
tuk a múka na plech


Príprava

1. Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, múku, maslo a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4mm hrubý plát.

2. Vykrajujeme štvorce 10 x 10 cm, do stredu dáme zomleté kuracie mäso a prehneme do trojuholníku. Pirohy potrieme bielkom, posypeme rascou a pečieme asi 15 minút dozlata vo vyhriatej rúre na 200 °C.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Špagety s kuracími prsiami a so šampiňónmi
Prekladané kuracie prsia
Jablkové šišky s tvarohom
Vločky s prosom
Orientálny šalát
Brioška
Krabia nátierka II.
Paradajkovo-tuniakový šalát
Nátierka zo škvarkov
Lahôdkový šalát so špargľou