Jemná bábovka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) dukato
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 vajcia
20 dkg práškového cukru
2 bal. vanilínového cukru
2 dl oleja
2 dl mlieka
30 dkg polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
lyžica kakaa
masť na vymastenie formy
strúhanka na vysypanie formy


Príprava

1. 4 žĺtka vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista. Potom postupne pridáme olej a studené mlieko. Miešame asi 15 minút.

2. Potom pridáme múku s kypriacim práškom a sneh zo 4 bielkov.

3. Formu na bábovku vymastíme masťou, posypeme strúhankou a vylejeme do nej asi 2/3 cesta. Do zvyšnej 1/3 pridáme lyžicu kakaa a vlejeme do cesta. Pečieme na miernom ohni asi 30 minút. Ak sa cesto vytiahne na vrch položíme alobal, alebo papier na pečenie, aby sa nám vrch nespálil.

4. Hotovú bábovku vyklopíme z formy a ešte zatepla posypeme vanilínovým cukrom.

Bábovku môžeme piecť aj na plechu takým istým spôsobom. Tak je to jednoduchšie, hlavne pre začiatočníčky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Šunkovo-syrové cestoviny
Syrové fondue
Zapečkané palacinky s tvarohom
Hermelínový šalát s vajcami
Plnená roláda z mletého mäsa
Pikantná zelerová nátierka
Ražniči s opekanými zemiakmi
Koktail - Sex On The Beach
Kakaovo-tvarohová bábovka
PRIHLÁSENIE