Tekvicový krém

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 tekvica hokkaido alebo iný druh tekvice na pečenie
1 hlávka cesnaku
1 väčšia cibuľa
olej
2 ČL soli
1/2 ČL mletého zázvoru
1/2 ČL mletého koriandra
1/2 ČL mletej kurkumy
čierne korenie
čili podľa chuti
4 dl paradajkového pretlaku
1/2 l vývaru, môže byť aj z bujónu
tekvicové semiačka, príp. krutóny


Príprava

1. Tekvicu umyjeme, rozrežeme na 2 polovice, semiačka vydlabeme a položíme reznou stranou na plech s papierom na pečenie.

2. Hlávku cesnaku očistíme od vonkajšej bielej šupky a tiež rozpolíme. Polky necháme v celosti a položíme pod obrátené polky tekvice. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 40 - 50 minút.

3. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a do sklovita orestujeme na oleji.

4. Z tekvice vydlabeme upečenú dužinu a pridáme k cibuli, pridáme aj upečený, pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme podľa chuti, prisypeme zázvor, koriander, kurkumu a chili. Prilejeme pretlak a vývar. Prevaríme.

5. Keď je polievka príliš hustá, pridáme vodu alebo vývar. Tyčovým mixérom zmixujeme do hladkého krému.

Podávame s tekvicovými semiačkami, krutónmi, vrch môžeme poliať aj trochou tekvicového alebo olivového oleja.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Letný šalát s ananasom
Vyprážané Niva-guľky
Kávové rezy
Sviatočný syrový šalát
Carbonara – talianske cestoviny
Bažant pečený na portskom
Piškótová kocka s tvarohovým krémom
Cibuľový koláč
Falošná krtková torta
Kurča na mediteránsky spôsob
PRIHLÁSENIE