Tekvicový krém
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 tekvica hokkaido alebo iný druh tekvice na pečenie
1 hlávka cesnaku
1 väčšia cibuľa
olej
2 ČL soli
1/2 ČL mletého zázvoru
1/2 ČL mletého koriandra
1/2 ČL mletej kurkumy
čierne korenie
čili podľa chuti
4 dl paradajkového pretlaku
1/2 l vývaru, môže byť aj z bujónu
tekvicové semiačka, príp. krutóny
Príprava
1. Tekvicu umyjeme, rozrežeme na 2 polovice, semiačka vydlabeme a položíme reznou stranou na plech s papierom na pečenie.
2. Hlávku cesnaku očistíme od vonkajšej bielej šupky a tiež rozpolíme. Polky necháme v celosti a položíme pod obrátené polky tekvice. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 40 - 50 minút.
3. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a do sklovita orestujeme na oleji.
4. Z tekvice vydlabeme upečenú dužinu a pridáme k cibuli, pridáme aj upečený, pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme podľa chuti, prisypeme zázvor, koriander, kurkumu a chili. Prilejeme pretlak a vývar. Prevaríme.
5. Keď je polievka príliš hustá, pridáme vodu alebo vývar. Tyčovým mixérom zmixujeme do hladkého krému.
Podávame s tekvicovými semiačkami, krutónmi, vrch môžeme poliať aj trochou tekvicového alebo olivového oleja.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kurča na mediteránsky spôsobZnojemský guláš II.Treska na zelenineHermelín plnený orechamiKoktail - Fair LadyBaklava s vlašskými orechamiRezy z vaječného koňakuTreska pečená v rúreRíbezľové želé s rozmarínomHavajské chlebíky