Jahodová torta "Stracciatella"

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g jahôd
4 biele jogurty
4 PL cukru
2 vanilkové cukry
1 Dr. Oetker šľahačka v prášku
150 ml mlieka
20 g želatíny
50 g nahrubo nastrúhanej čokolády
1 piškótový korpus z 3 vajec
1 červené tortové želé Dr. Oetker


Príprava

1. Upečieme piškótový korpus z 3 vajec, ktorý po vychladnutí vložíme späť do tortovej formy.

2. Jogurty, cukor a želatínu zmiešame a zohrejeme. NESMIE VRIEŤ! Podľa návodu si zo šľahačky ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu so strúhanou čokoládou opatrne vmiešame do vychladnutého jogurtového krému.

3. Hotový krém natrieme na piškótový korpus. Na povrch poukladáme jahody husto vedľa seba.

4. Podľa návodu na sáčku si pripravíme tortové želé a ešte trochu vlažné ho nalejeme na jahody. Dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 6 hodín.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šalát s debrecínskou salámou
Pravé ruské pirožky
Zemiakový šalát so slaninou
Nakladaná kapia paprika v oleji
Medrech
Šišky - Donuts s čokoládovou polevou
Veterníky s cukrovou polevou
Celozrnný jahodový koláč
Mleté mäso na kyslej kapuste
Makový koláč lenivej ženy