Krém:
250 g mletých orechov
150 g práškového cukru
500 ml silnej čiernej kávy
250 g masla
rum
piškóty
čokoládová poleva
Príprava
1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, mleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.
2. Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (cca 200 ml), aby vznikla hustá zmes. Maslo vymiešame, spojíme s orechovou hmotou a vymiešame krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a potrieme polovicou orechového krému.
3. Piškóty namočíme do kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zbytok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom potrieme čokoládovou polevou.