Orechovo-kávový zákusok

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

5 vajec
5 PL kryštálového cukru
5 PL polohrubej múky
1 bal. kypriaceho prášku
1 PL kakaa
1 PL orechov

Krém:
250 g mletých orechov
150 g práškového cukru
500 ml silnej čiernej kávy
250 g masla
rum
piškóty
čokoládová poleva


Príprava

1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, mleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.

2. Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (cca 200 ml), aby vznikla hustá zmes. Maslo vymiešame, spojíme s orechovou hmotou a vymiešame krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a potrieme polovicou orechového krému.

3. Piškóty namočíme do kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zbytok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom potrieme čokoládovou polevou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové medailónky so slivkami
Pohánkové palacinky
Mandľovo-marcipánová roláda
Zapekaný karfiol so šunkou
Vynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničke
​Jablkovo-banánový svieži koláč
Netradičné kokosky
Hovädzie na smotane s hubami
Čokoládovo-višňový nákyp
Orechové guľky