Guacamole nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 avokádo
1 väčší strúčik cesnaku
1 ČL sušenej alebo nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
väčšia štipka čierneho korenia
soľ podľa chuti
1 kávová lyžička citrónovej alebo limetkovej šťavy
čerstvé paradajky


Príprava

1. Avokádo a cesnak očistíme, avokádo pokrájame na kocky, cesnak roztlačíme, pridáme ostatné prísady a rozmixujeme na hladký krém.

2. Nátierku podávame natretú na hrianky alebo na celozrnné pečivo, obložíme plátkami paradajok.

Použitá citrónová šťava nielen dochucuje nátierku, ale zabraňujem tomu, aby nestratila peknú zelenú farbu a nezhnedla.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pečené kačacie prsia s dusenou hruškou
Jablkový hrnčekový koláč
Jablková bábovka s orieškovou griliážou
Maslovo-syrové slané pečivo
Lahôdková káva
Zemiaky plnené mletým mäsom
Ryba po balkánsky
Chladená čokoládová pena
Cukiny na sladkokyslo
Bravčové karé s rokfortovou omáčkou
PRIHLÁSENIE