Prekladané kuracie prsia

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

700 g kuracích pŕs
200 g tenkých plátov oravskej alebo anglickej slaniny.
6 vajec
polohrubá múka
2 kelímky kyslej smotany
soľ
mleté biele alebo čierne korenie
300 g strúhaného syra


Príprava

1. Kuracie prsia narežeme na pláty, trochu naklepeme, osolíme, obalíme v múke a v rozšľahaných vajciach (4 celé vajcia rozhabarkujeme s múkou a osolíme) a z obidvoch strán vypražíme. Odložíme na bok.

2. Zvyšné 2 vajcia rozšľaháme so smotanou, osolíme a okoreníme podľa chuti. Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme, na dno poukladáme pláty slaniny, na to vrstvu kuracích rezňov. Na rezne nalejeme polovicu vajcovo-smotanovej zmesi a posypeme polovicou strúhaného syra. Nasleduje ďalšia vrstva rezňov. Na vrch polejeme druhú polovicu vaječnej zmesi a nasypeme zvyšok strúhaného syra.

3. Vrch zakryjeme plátkami slaniny a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov zapiecť do zlatohneda.

4. Po upečení necháme odstáť asi 20 minút, pokrájame na kocky a podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a s uhorkovým alebo s iným zeleninovým šalátom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Stredomorská krémová paradajková polievka
Višňový dezert
Provensálska nátierka
Vajcová polievka
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Krémová brokolicová polievka
Tvarohový koláč
Koktail - Sex On The Beach
Tvarohové fašírky
Vyprážaný syr po taliansky