Stroganov z mletého mäsa
  
    
    
      | Čas prípravy | 
      Zložitosť | 
      Cena | 
    
    
        90 minút |       |       |     
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	    Prísady
    
    400 g chudej mletej hovädziny
2 vajcia
50 g strúhanej cibule
½ KL soli
1/3 KL mletého čierneho korenia
6 PL strúhanky
375 g šampiňónov
200 g cibule
4 PL oleja
2 PL masla
štipka cukru
1 PL ostrej horčice
¼ l smotany
150 g šalátovej uhorky    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Mäso zmiešame s vajcami, strúhanou cibuľou, masu osolíme a okoreníme. Spracujeme do hladkej hmoty, z nej vyformujeme 8 frikadeliek. Obalíme ich v strúhanke. 
2. Očistené a umyté huby v utierke osušíme, ošúpanú cibuľu pokrájame na pásiky. 
3. Frikadelky opekáme na rozpálenom oleji, 2 minúty z každej strany. Preložíme na tanier a v rozohriatej rúre udržiavame teplé. 
4. Na oleji, v ktorom sme opekali frikadelky, za stáleho miešania opražíme huby (3 minúty). Pridáme cibuľu a ešte minútu pražíme, zjemníme maslom.
5. K hubovo-cibuľovej zmesi pridáme horčicu, cukor a smotanu a mierne vyvaríme. Napokon pridáme najemno nakrájanú uhorku a šťavu z frikadeliek. Dochutíme, už nevaríme. Podávame varenými zemiakmi s množstvom nasekanej petržlenovej vňate.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Prekladané mäso so zeleninouKokosovo-kakaový koláčKapustové pagáčikyCukiny na sladkokysloJablková nepečená tortaZapekaný karfiol so zeleným hráškomKlobásové koláčikyRýchla čerešňová bublanina (hrnčeková)Šalát s debrecínskou salámouPlacky zo suchého chleba