Domov
Najobľúbenejšie recepty
Polievky
Mäsité jedlá
Ryby
Cestoviny
Zelenina a huby
Šaláty a nátierky
Prílohy a omáčky
Múčniky a dezerty
Nápoje
Ostatné
Recepty s fotkami
Rýchle jedlá
Jednoduché jedlá
Lacné jedlá
Najčítanejšie recepty
Baranina s mrkvou
Čas prípravy
Zložitosť
Cena
90 minút
tento recept pridal(a)
diana
vytlačiť tento recept
Zdieľať
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené |
ohodnoť!
Prísady
600 g baraniny (pliecko alebo hruď)
250 g cibule
1 strúčik cesnaku
½ ČL soli
1 PL oleja
¼ l červeného vína
1 ČL vegety
mleté čierne korenie
600 g
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 PL masla
Príprava
1. Mäso nakrájame na dvojcentimetrové kúsky, očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a cesnak očistíme, posypeme soľou a roztlačíme.
2. Mäso opečieme na rozpálenom oleji dohneda. Pridáme cibuľu s cesnakom, 2 minúty za stáleho miešania restujeme. Podlejeme vínom a prevaríme.
3. Ochutíme vegetou, osolíme a okoreníme a pod pokrievkou pomaly dusíme (asi 45 minút).
4. Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska, podusíme na masle do sklovita. Osolíme, podlejeme trochou vody a prikryté 25 minút dusíme.
5. Mrkvu a petržlenovú vňať pridáme napokon k mäsu a ak treba, znova dochutíme. Podávame so zemiakmi, cestovinami alebo dusenou ryžou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Bravčové so zeleným hráškom
Syrové rožky z mäkkého, jogurtového cesta - hrnčekové
Jablkový koláč s ovsenými vločkami
Krémová cuketová polievka s pestom
Fašiangové fánky
Španielske vtáčiky
Bábovka á la Sacher
Plnka k pečenej hydine
Farmársky guláš
Paradajkový šalát
PRIHLÁSENIE
Prihlásenie
|
Registrácia
NOVÉ RECEPTY
09.07.
Empanada s tuniakovou plnkou
25.06.
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
08.05.
Citrónovo makový koláč
04.04.
Kávovo-čokoládová mousse torta
19.03.
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Vianočné recepty
|
Recepty, jedlá, online kuchárka
© 2024 |
Handmade sviečky
|
Sójové vonné sviečky