Baranina s mrkvou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g baraniny (pliecko alebo hruď)
250 g cibule
1 strúčik cesnaku
½ ČL soli
1 PL oleja
¼ l červeného vína
1 ČL vegety
mleté čierne korenie
600 g
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 PL masla


Príprava

1. Mäso nakrájame na dvojcentimetrové kúsky, očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a cesnak očistíme, posypeme soľou a roztlačíme.

2. Mäso opečieme na rozpálenom oleji dohneda. Pridáme cibuľu s cesnakom, 2 minúty za stáleho miešania restujeme. Podlejeme vínom a prevaríme.

3. Ochutíme vegetou, osolíme a okoreníme a pod pokrievkou pomaly dusíme (asi 45 minút).

4. Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska, podusíme na masle do sklovita. Osolíme, podlejeme trochou vody a prikryté 25 minút dusíme.

5. Mrkvu a petržlenovú vňať pridáme napokon k mäsu a ak treba, znova dochutíme. Podávame so zemiakmi, cestovinami alebo dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové trubičky
Celozrnné muffinky so sušeným ovocím
Pochúťkový šalát
Hermelínový šalát s vajcami
Fašiangové fánky
Rohlíky opečené so syrom
Tradičné úhrabky
Koláč z kyslého mlieka
Maliny s ríbezľovým nektárom
Marinované kotlety
PRIHLÁSENIE