750 g kyslej kapusty
300 g údeného mäsa
300 g bravčového mäsa z pliecka
50 g slaniny
paprika
2 PL masti
2 PL hladkej múky
1/4 l kyslej smotany
soľ
Príprava
1. Kyslú kapustu zalejeme vodou a hneď do nej pridáme umyté a na kocky pokrájané údené a bravčové mäso. Doplníme na kocky pokrájanou a rozškvarenou slaninou i paprikou. Prikryjeme a dusíme do zmäknutia.
2. Zvlášť na panvici pripravíme z masti a múky svetlú zápražku, dobre ju s vodou prevaríme a zahustíme ňou mäso s kapustou.
3. Doplníme smotanou, dobre premiešame a prehrejeme. Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Je to pokrm podobný podobný segedínskemu gulášu.
Doporučená príloha: žemľové knedlíky, alebo chlieb.