Domáca mäsová paštéta
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) ![](/images/clock60.gif) 180 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
![](/thumb.php?path=/dobroty/images/meals/1564image1.jpg&w=120)
Prísady
1,5 kg bravčového mäsa (stehno, plece)
0,5 kg bravčovej masti
1 menšia hlávka cesnaku
3 väčšie cibule
l ČL rasce
1 PL soli
1 dl vody
1 PL sekanej petržlenovej vňate
Príprava
1. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do roztopenej masti. Pridáme soľ, rascu a vodu. Pridáme aj očistený a pokrájaný cesnak a na väčšie pláty pokrájanú cibuľu. Na malom ohni varíme 5-6, kým sa nám mäso nerozpadne. Počas varenia viackrát pomiešame.
2. Keď je mäso rozpadnuté na vlákna, zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, naberieme do pohárov, na vrch nalejeme zvyšnú masť. V chladničke nám dlho vydržíme.
Podávame natretú na čerstvý chlieb, s paprikou, s paradajkami, cibuľou alebo s kvasenou kapustou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Domáca tuniaková empanadaPikantná zelerová nátierkaKapustová roláda s pikantnou zeleninouZabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmiVišňovo-maková tortaGaštanová torta bez múkyMrkvová polievkaAmerická kokosová bábovka s rumom a rumovou polevouČínska polievkaKoktail - Banana Daiquiri