Domáca mäsová paštéta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  180 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1,5 kg bravčového mäsa (stehno, plece)
0,5 kg bravčovej masti
1 menšia hlávka cesnaku
3 väčšie cibule
l ČL rasce
1 PL soli
1 dl vody
1 PL sekanej petržlenovej vňate


Príprava

1. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do roztopenej masti. Pridáme soľ, rascu a vodu. Pridáme aj očistený a pokrájaný cesnak a na väčšie pláty pokrájanú cibuľu. Na malom ohni varíme 5-6, kým sa nám mäso nerozpadne. Počas varenia viackrát pomiešame.
2. Keď je mäso rozpadnuté na vlákna, zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, naberieme do pohárov, na vrch nalejeme zvyšnú masť. V chladničke nám dlho vydržíme.
Podávame natretú na čerstvý chlieb, s paprikou, s paradajkami, cibuľou alebo s kvasenou kapustou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Miešaný šalát s morčacím mäsom
Dukátové buchtičky s vanilkovo-rumovým krémom
Kávovo-čokoládová mousse torta
Schwarzwaldský pohár
Bravčové so zeleným hráškom
Politické rezy
Baklažánová nátierka
Kakaová roláda s orechovým krémom
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom