Štefánska sekaná pečienka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 90 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
800 g mletého bravčového mäsa alebo miešané s hovädzím
2 suchšie rohlíky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
1 ČL mletej červenej papriky
1 ČL soli
1 kávová lyžička drvenej rasce
1 vajce
2 PL masti
1-2 PL strúhanky
4-5 ks na tvrdo uvarených vajec
Príprava
1. Rohlíky namočíme do teplej vody. K mletému mäsu pridáme nastrúhanú cibuľu, roztlačený cesnak, čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ, rascu, surové vajce a rožky, z ktorých sme vyžmýkali vodu. Všetko dobre premiešame. Ak sa nám zdá, že zmes je príliš riedka, môžme pridať trochu strúhanky.
2.Užší pekáč dôkladne vymastíme, do stredu pekáča urobíme pás približne z polovice ochuteného mletého mäsa. Do stredu poukladáme očistené uvarené vajcia, ktoré zakryjeme druhou polovicou mletého mäsa, uhladíme a vytvoríme vzhľad rolády. Vrch a boky posypeme strúhankou. Podlejeme trochou vody (asi 1 dl).
3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch. Počas pečenia polievame výpekom. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Krehké syrové rezyKoktail - Mint JulepBravčové rezne zapečené s broskyňou a so syromČokoládové kockyMäso dvoch vôni a chutíCuba LibreNetradičné kokoskyToasty na anglický spôsobČertova nátierkaKuracie stehná s medom