Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocím

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

100 g kandizovaného ovocia (pomaranč, čerešne, citrón,...)
150 ml smotany na šľahanie
100 g masla
100 g hnedého cukru
½ balíčka vanilkového cukru
50 ml medu
2 PL hladkej múky
100 g nasekaných mandlí
200 g mandľových lupienkov
100 g horkej čokolády
2 ČL oleja


Príprava

1. Kandizované ovocie nadrobno pokrájame. Smotanu s maslom, medom, hnedým a vanilkovým cukrom necháme zovrieť a rozpustiť. Po troškách primiešame múku a madľové lupienky.

2. Nakoniec pridáme kandizované ovocie, nasekané mandle, opäť necháme zovrieť, a stiahneme z ohňa. Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou dvoch lyžičiek formujeme kôpky vo vzdialenosti asi 5 cm od seba.

3. V rúre vyhriatej na 180°C pečieme asi 12 minút do zlatohneda. Upečené florentínky vyberieme z plechu a necháme mierne vychladnúť. Čokoládu rozpustíme v teplom vodnom kúpeli a prilejeme olej. Koláčiky obrátime spodkom nahor, jemne polejeme čokoládou a necháme stuhnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčová panenka s omáčkou z červeného korenia
Rohlíky opečené so syrom
Plnené šampiňóny
Šalát z Olomouckých syrečkov
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Ražniči so zemiakovými plackami
Brioška
Treska pečená v rúre
Vyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou
Carbonara – talianske cestoviny