Na 2 porcie:
6-8 stredných čerstvých šampiňónov
1 téglik smotany na varenie
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
parmezán alebo syr Grana Padano
cestoviny tagliatelle
1 KL olivového oleja s príchuťou hľuzovky (môžeme vynechať)
rukola na ozdobu
olej
Príprava
1. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky, ktoré orestujeme na oleji. Keď sú šampiňóny hnedé, pridáme petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj nadrobno posekanú rukolu.
2. Šampiňóny zalejeme smotanou na varenie a varíme ešte 5-10 minút. Dávajme pozor, aby omáčka neprihorela. Nakoniec ešte osolíme, ak je potrebné. Pridáme olivový olej.
3. Uvaríme cestoviny v osolenej vode. Na hotové, scedené
cestoviny nalejeme ešte horúcu omáčku. Hotové cestoviny
ozdobíme rukolou a dochutíme postrúhaným parmezánom.