Tagliatelle so šampiňónovou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na 2 porcie:
6-8 stredných čerstvých šampiňónov
1 téglik smotany na varenie
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
parmezán alebo syr Grana Padano
cestoviny tagliatelle
1 KL olivového oleja s príchuťou hľuzovky (môžeme vynechať)
rukola na ozdobu
olej


Príprava

1. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky, ktoré orestujeme na oleji. Keď sú šampiňóny hnedé, pridáme petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj nadrobno posekanú rukolu.

2. Šampiňóny zalejeme smotanou na varenie a varíme ešte 5-10 minút. Dávajme pozor, aby omáčka neprihorela. Nakoniec ešte osolíme, ak je potrebné. Pridáme olivový olej.

3. Uvaríme cestoviny v osolenej vode. Na hotové, scedené
cestoviny nalejeme ešte horúcu omáčku. Hotové cestoviny
ozdobíme rukolou a dochutíme postrúhaným parmezánom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Gaštanová torta bez múky
Svieža jablková torta bez pečenia
Zapekané vajcia s chrenom
Maďarská nátierka
​Šalát z Hermelínu
Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Syrová nátierka
Smotanová boscaiola
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku
Pstruh na liptovský spôsob