1,5 kg bravčových rebierok (asi 8 ks)
¼ l čili omáčky
3 PL oleja
2 PL pomarančovej šťavy
2 PL sójovej omáčky
1 PL horčice
1 KL soli
Príprava
1. Rebierka a rošt natrieme lyžicou oleja a rebierka naň uložíme. Vložíme do vrchnej časti rúry, podložíme pekáčom na zachytávanie tuku. Alebo rebierka poukladáme na rošt 10 cm od tepelného zdroja grilu.
2. Čili omáčku rozmiešame s prísadami. Rebierka potrieme a pri zníženej teplote dopekáme ďalej od tepelného zdroja, resp. V strede rúry. Každých 10 minút natrierame omáčkou a obraciame.
3. Vypečený tuk zlejeme, šťavu z mäsa zriedime trochu vody a podávame zvlášť alebo preliate cez rebierka.
Rebierka podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.