Pikantné bravčové rebierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1,5 kg bravčových rebierok (asi 8 ks)
¼ l čili omáčky
3 PL oleja
2 PL pomarančovej šťavy
2 PL sójovej omáčky
1 PL horčice
1 KL soli


Príprava

1. Rebierka a rošt natrieme lyžicou oleja a rebierka naň uložíme. Vložíme do vrchnej časti rúry, podložíme pekáčom na zachytávanie tuku. Alebo rebierka poukladáme na rošt 10 cm od tepelného zdroja grilu.

2. Čili omáčku rozmiešame s prísadami. Rebierka potrieme a pri zníženej teplote dopekáme ďalej od tepelného zdroja, resp. V strede rúry. Každých 10 minút natrierame omáčkou a obraciame.

3. Vypečený tuk zlejeme, šťavu z mäsa zriedime trochu vody a podávame zvlášť alebo preliate cez rebierka.

Rebierka podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Fašiangové šišky
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Brokolicový šalát
Mrkvová polievka
Celozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami
Tvarohový zákusok bez pečenia
Syrové chuťovky
Kuracie rezy na čínsky spôsob
Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom
Kuracina na čínsky spôsob