Kyslá zemiaková polievka so sušenými hubami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
30 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
300 - 400 g zemiakov
180 - 200 ml smotany na varenie
2 PL múky
soľ
mleté čierne korenie
za hrsť sušených húb
2 bobkové listy
1 strúčik cesnaku
1/2 ČL mletej červenej papriky
Príprava
1. Sušené huby namočíme do horúcej vody. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový listy a celý strúčik cesnaku aj so šupkou a dáme variť.
2. Huby dobre vyžmýkame a pridáme do polievky.
3. Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme cesnak a bobkové listy, smotanu vymiešame s múkou, pridáme mletú červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do polievky.
Premiešame a opäť privedieme k varu. Keď začne vrieť, okamžite odložíme z ohňa a necháme asi 15 min. chladnúť. Potom do polievky pridáme ocot, alebo citrónovú šťavu podľa chuti a štipku cukru.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zapekané žemle s prekvapenímToasty na anglický spôsobRezne v zemiakovom cestíčkuKukuričná polievka s chipsamiHermelín plnený orechamiPlnený hermelín II.Mramorová bábovkaSlepačia polievka s rezancamiDulový džemCukiny na sladkokyslo