Šošovicová polievka s údeným mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g šošovice
500 g kvalitného údené bravčového mäsa
2 kopcovité PL bravčovej masti
1 veľká cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
4 mrkvy
2 petržleny
soľ
mleté čierne korenie
2 bobkové listy
2-3 stredné zemiaky
2 PL múky
2 dl smotany na varenie
citrónová šťava


Príprava

1. Mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na kocky a na masti orestujeme. Pridáme nadrobno posekaný cesnak a potom pokrájané mäso.

2. Medzi tým očistíme mrkvu a petržln. Nakrájame na malé kocky a pridáme k mäsu. Ešte pár minút restujeme a pridáme prebratú a umytú šošovicu.

3. Podlejeme vodou, pridáme bobkový list a korenie. Zakryté varíme kým mäso zmäkne.

4. Očistíme zemiaky, pokrájame na kocky a pridáme do polievky, ak je potrebné doplníme vodu. Keď sú zemiaky aj mäso mäkké, smotanu rozhabarkujeme
s múkou a pridáme do polievky a dôkladne premiešame. Privedieme k varu a odstavíme.
Osolíme a ochutíme citrónovou šťavou podľa chuti.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Daiquiri
Ríbezľový džem
Fašiangové fánky
Jahodovo-čučoriedkové cheesecake
Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocím
Broskyňová torta so zmrzlinou
Plnka k pečenej hydine
Horúca čokoláda - silná
Kura na mede a horčici
Šťavnatý koláč s čokoládou