Plnený hermelín (2 verzie)

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 ks syra Hermelín

1. verzia
zelené olivy
sterilizované papriky

2. verzia
50 g paprikovej salámy
čierne olivy
petržlenová vnať


Príprava

1. Plnený hermelín pripravíte celkom jednoducho, potrebujete k tomu len trochu trpezlivosti. Syr musí byť stredne zrelý, vo vnútri ani nie tvarohový ale ani tečúci. Rozkrojte ho opatrne naplocho a vzniknuté polovice opatrne vydlabajte. Hmotu potom premiešajte buď s:
a) posekanými olivami a paprikou. Zelené olivy doplňte posekanými sterilizovanými paprikami. Hmotu riadne premiešajte a naplnte s ňou vydlabané „hermelínové misky“.

b) posekanými čiernymi olivami a salámou. Do vydlabaných hermelínových „misiek“ položte hrubšie koliesko salámy a vložte späť syrovú hmotu premiešanú s olivami a posekanou petržlenovou vňaťou.

Obe naplnené polovice pritlačte k sebe. Naplnený hermelín zabalte do originálneho obalu a uložte do chladničky. Po vychladnutí ho krájajte a podávejte.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kapustový šalát Coleslaw so šunkou
Jablkový závin s marcipánom I.
Zapekané plnené paradajky s kuracími prsiami
Čínska ostro-kyslá polievka a la Era
Banánovo-ananásový puding
Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom
Višňový koláč
Zemiakovo-kapustové placky
Šťaveľový prívarok (šóška)
Bešamelová omáčka