2. verzia
50 g paprikovej salámy
čierne olivy
petržlenová vnať
Príprava
1. Plnený hermelín pripravíte celkom jednoducho, potrebujete k tomu len trochu trpezlivosti. Syr musí byť stredne zrelý, vo vnútri ani nie tvarohový ale ani tečúci. Rozkrojte ho opatrne naplocho a vzniknuté polovice opatrne vydlabajte. Hmotu potom premiešajte buď s:
a) posekanými olivami a paprikou. Zelené olivy doplňte posekanými sterilizovanými paprikami. Hmotu riadne premiešajte a naplnte s ňou vydlabané „hermelínové misky“.
b) posekanými čiernymi olivami a salámou. Do vydlabaných hermelínových „misiek“ položte hrubšie koliesko salámy a vložte späť syrovú hmotu premiešanú s olivami a posekanou petržlenovou vňaťou.
Obe naplnené polovice pritlačte k sebe. Naplnený hermelín zabalte do originálneho obalu a uložte do chladničky. Po vychladnutí ho krájajte a podávejte.