Plnený hermelín (2 verzie)

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 ks syra Hermelín

1. verzia
zelené olivy
sterilizované papriky

2. verzia
50 g paprikovej salámy
čierne olivy
petržlenová vnať


Príprava

1. Plnený hermelín pripravíte celkom jednoducho, potrebujete k tomu len trochu trpezlivosti. Syr musí byť stredne zrelý, vo vnútri ani nie tvarohový ale ani tečúci. Rozkrojte ho opatrne naplocho a vzniknuté polovice opatrne vydlabajte. Hmotu potom premiešajte buď s:
a) posekanými olivami a paprikou. Zelené olivy doplňte posekanými sterilizovanými paprikami. Hmotu riadne premiešajte a naplnte s ňou vydlabané „hermelínové misky“.

b) posekanými čiernymi olivami a salámou. Do vydlabaných hermelínových „misiek“ položte hrubšie koliesko salámy a vložte späť syrovú hmotu premiešanú s olivami a posekanou petržlenovou vňaťou.

Obe naplnené polovice pritlačte k sebe. Naplnený hermelín zabalte do originálneho obalu a uložte do chladničky. Po vychladnutí ho krájajte a podávejte.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantná bravčová sviečkovica
Ováliky z lístkového cesta
Čokoládová pena s whisky
Švédska vianočná torta
Hermelín plnený orechami
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Španielska hnedá omáčka
Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Kurča dusené na červenom víne
​Syrová pochúťka pre labužníkov