Florentínky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 ml mlieka
150 g cukru
160 g Hery
60 g hladkej múky
100 g sušeného ovocia (busnice, marhule .....)
200 g kandizovaného ovocia (citrónova/pomarančová kôra, čerešne, papaya, mango......)
200 g rôznych orechov (lieskovce, vlašské orechy, mandle, mandlové lupienky.....)
Príprava
Postup:
1. Mlieko, cukor, Heru a múku na miernom ohni uvaríme na kašu. Necháme trochu vychladnúť, primiešame nasekané orechy, sušené ovocie - väčšie kúsky pokrájané na menšie, dôkladne premiešame.
2. Na plech vyložený papierom na pečenie lyžičkou naukladáme menšie kôpky, trochu ich roztlačime na malé placky.
Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 25-30 minút.
Po upečení ich necháme úplne vychladnúť, lebo teplé sú veľmi mäkké. Po vychladnutí ich spodnú časť môžeme namočiť do roztopenej čokolády.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kakaovo-škoricový krémešPalacinky zapečené so špenátomMäso v pikantnom páciHovädzí perkeltŠťavnaté karé s mrkvovými variáciamiRíbezľový vermútMexická čokoládaLyonské bravčové rezneVišňový dezertŤahaný závin