Ryba po provensálsky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g filé alebo inej morskej ryby
citrónová šťava
soľ

Na omáčku:
2 veľké cibule
400 g paradajok
malý pohárik čiernych olív
šálka bieleho vína
petržlenová vňať
olej
bazalka
tymian
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Cibuľu nadrobno pokrájame a na oleji opražíme dozlatista. Pridáme sparené, olúpané a pokrájané paradajky, prekrojené olivy, všetko korenie, soľ a čierne korenie a podlejeme vínom. Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút.
2. Rybu pokrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónom a osolíme. V priebehu dusenia ju vložíme do omáčky a spolu dusíme domäkka, to je asi 15 minút. Podávame s pečivom alebo s dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekané kuracie kúsky
Kápiová nátierka
Vajcová omáčka
Zapékané cestoviny s mletým mäsom
Rýchla čerešňová bublanina (hrnčeková)
Znojemský guláš II.
Jelení guláš
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu
Cesnaková nátierka
Fusilli s hovädzím mäsom a hubami