Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
30 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Rozpočet na 2 porcie:
1 kuracie prsia
korenie na gyros
olej na pečenie
1 čerstvý ľadový šalát
2 paradajky
1 strúčik cesnaku
2 PL kyslej smotany
1 PL tatárskej omáčky alebo majonézy
štipka mletého čierneho korenia
2 menšie bagety
Príprava
1. Kuracie prsia umyjeme a rozkrojíme na 2 plátky, okoreníme s korením na gyros. Z obidvoch strán upečieme na oleji. Na tom istom oleji opražíme bagety, ktoré sme predtým rozkrojili na 2 polovice.
2. Pomiešame prísady na polevu: 2 PL kyslej smotany, 1 PL tatárskej omáčky, prelisovaný strúčik cesnaku, štipku mletého čierneho korenia.
3. Pripravíme si šalát: ľadový šalát umyjeme, listy potrháme na menšie kúsky, dáme do misky, polejeme polevou a pomiešame.
4. Servírovanie: šalát rozdelíme na dva taniere, upečené kuracie prsia pokrájame na tenšie rezance, pridáme bagety a ozdobíme s paradajkami.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Plnená roláda z mletého mäsaZapékané cestoviny s mletým mäsomFlorentínkyTvarohový koláč – nie sladkýPikantný gulᚊpanielske brioškyJablkovo-karamelové nepečené rezyBravčové mäso na cibuľke s paradajkamiSyrové fašírkyČokoládová torta bez vajec