Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Rozpočet na 2 porcie:
1 kuracie prsia
korenie na gyros
olej na pečenie
1 čerstvý ľadový šalát
2 paradajky
1 strúčik cesnaku
2 PL kyslej smotany
1 PL tatárskej omáčky alebo majonézy
štipka mletého čierneho korenia
2 menšie bagety


Príprava

1. Kuracie prsia umyjeme a rozkrojíme na 2 plátky, okoreníme s korením na gyros. Z obidvoch strán upečieme na oleji. Na tom istom oleji opražíme bagety, ktoré sme predtým rozkrojili na 2 polovice.

2. Pomiešame prísady na polevu: 2 PL kyslej smotany, 1 PL tatárskej omáčky, prelisovaný strúčik cesnaku, štipku mletého čierneho korenia.

3. Pripravíme si šalát: ľadový šalát umyjeme, listy potrháme na menšie kúsky, dáme do misky, polejeme polevou a pomiešame.

4. Servírovanie: šalát rozdelíme na dva taniere, upečené kuracie prsia pokrájame na tenšie rezance, pridáme bagety a ozdobíme s paradajkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Karamelové kocky
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Alsaský šalát
Jelenie ragú na červenom víne
Škvarkové trojuholníky so slivkovým lekvárom
Bravčová zmes so šampiňónmi
Jablkový koláč s ovsenými vločkami
Kuracie rezančeky s Nivou a brokolicou
Teplý šalát s hubami
Huby v sladkokyslom náleve