Lístkové špirálky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 balenie lístkového cesta (polotovar 500g)
1 vajce
1 PL rasce
4 PL maku
hrubá soľ
hladká múka na posypanie dosky


Príprava

1. Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, potrieme rozšľahaným vajcom a striedavo posypeme makom, rascou a soľou.
2. Cesto nakrájame na 1 cm široké pásiky, konce zatočíme každý do inej strany. Vzniknuté špirálky – tyčinky uložíme na suchý plech a upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista (asi 10-15 minút).




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Gaštanová torta bez múky
Cestovinový šalát s tuniakom v paradajkovej omáčke
Jahodová torta \"Stracciatella\"
Syrovo-cesnakové rohlíčky
Dunajské vlny
Bravčové mäso na smotane
Balkánsky pekáč
Rýchla čerešňová bublanina (hrnčeková)
Chrenová nátierka
PRIHLÁSENIE