Kávová torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

3 kakaové tortové korpusy cca 2,5 cm hrubé
600 ml smotany na šľahanie
300 g bieleho jogurtu
200 ml uvarenej kávy
75 g cukru
1 balenie želatíny na tortu
Čerešňová marmeláda
1 balenie praliniek I love Milka
100 g mliečnej čokolády Milka


Príprava

1. 2 kakaové korpusy pokvapkáme 50 ml kávy. Tretí, ktorý pôjde naspodok, necháme suchý.

2. Vyšľaháme 600 ml smotany na šľahanie a ľahko vmiešame 300 g jogurtu.

3. Uvaríme želatínu so 150 ml kávy a 75 g cukru, k tomu pridáme smotanovo-jogurtový krém. Suchý tortový korpus natrieme týmto krémom, položíme na neho druhý, ktorý najprv natrieme čerešňovou marmeládou a potom krémom. Na záver položíme tretí korpus.

4. Zvyšným krémom tortu ozdobíme, Potom ju necháme aspoň 3 hodiny v chladničke. Potom tortu vyzdobíme pralinkami Milka v tvare srdiečok a nastrúhanou mliečnou čokoládou Milka.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bulharská nátierka
Falošná krabia nátierka
Tvarohové nátierky
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Tradičné úhrabky
Šalát z Olomouckých syrečkov
Jablkové rezy s tvarohom
Jablčný koláč s pudingom
Pstruh na liptovský spôsob
Pikantný naložený hermelín