400 g hladkej múky
250 g oškvarkov
50 g cukru
1 vajce
1 žĺtok
mlieko
prášok do pečiva
citrónová kôru
jablká asi 3-4 ks
50 g hrozienok
2 klinčeky
škorica
strúhanka
Príprava
1. Škvarky zomelieme a pridáme do múky zmiešame s polovicou prášku do pečiva. Pridáme vajce rozšľahané so štipkou soli, roztlačené klinčeky, zalejeme 2 až 3 lyžicami mlieka a vypracujeme tuhšie cesto.
2. Najmenej pol hodinu odpočinuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový plát, ktorý posypeme strúhankou, poukladáme naň jablká nakrájané na tenké plátky, rozdelíme hrozienka a posypeme lyžicou mletej škorice.
3. Plát zavinieme, položíme na pomastený plech a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-45 minút.