Škvarkový závin

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g hladkej múky
250 g oškvarkov
50 g cukru
1 vajce
1 žĺtok
mlieko
prášok do pečiva
citrónová kôru
jablká asi 3-4 ks
50 g hrozienok
2 klinčeky
škorica
strúhanka


Príprava

1. Škvarky zomelieme a pridáme do múky zmiešame s polovicou prášku do pečiva. Pridáme vajce rozšľahané so štipkou soli, roztlačené klinčeky, zalejeme 2 až 3 lyžicami mlieka a vypracujeme tuhšie cesto.

2. Najmenej pol hodinu odpočinuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový plát, ktorý posypeme strúhankou, poukladáme naň jablká nakrájané na tenké plátky, rozdelíme hrozienka a posypeme lyžicou mletej škorice.

3. Plát zavinieme, položíme na pomastený plech a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-45 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Rezance pani uhliarky
Lyonské bravčové rezne
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Šalát "RUMCAJS"
Bravčové mäso na cibuľke s paradajkami
Šľahačkovo-jahodové palacinky
Štvorlístky pre šťastie
Čertova nátierka
Zeleninová polievka
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom