Kuracie mäso na balzamikovom octe a víne

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g kuracích pŕs alebo mäso z​o​ stehien
1 stredná fialová cibuľa
2 strúčik​y​ cesnaku
2 PL balzamikového octu
1 PL sladkej sójovej omáčky
1,5 dl červeného vína
mleté čierne korenie
soľ
olej


Príprava

1. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kocky. Na panvici na oleji ho rýchlo opražíme, keď je mäso biele, okoreníme a osolíme podľa chuti. Nalejeme 1 PL balzamikového octu. Mäso dôkladne ​premiešame a vyberieme z panvice.

2.​ Na tej istej panvic​i​ orestujeme cibuľu, ktorú sme nakrájali na tenké polkruhy. Potom pridáme roztlačený cesnak a miešame, aby ​sa cesnak nepripiekol. Na cibuľu a cesnak ​na​lejeme 1 PL balzamikového octu a podlejeme vínom.

3. Víno varíme cca 5 minút a potom pridáme upečené mäso. Mäso varíme, kým sa víno neodparí a dostaneme hustejšiu omáčku pod mäsom. Keď ​má už omáčka ​takúto konzistenci​u​, pridáme sójovú omáčku a mäso​ necháme ešte​ na miernom ohni cca 5 minút, aby sa trošku skaramelizoval​o​. Ak treba, osolíme, aby​ mäso​ nebol​o​ príliš sladké.

Hotové kuracie mäso podá​v​ame s ryžou ​a/​alebo ​s ​grilovanou zelenoniu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablkové rezy s tvarohom
Ženevské zapekané zemiaky
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
Niva v šunke a v cestíčku
Bylinkové minibagety
Plnené šampiňóny
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Teľací rezeň s pikantnou omáčkou
Talianske zapekané špagety
Sladkokyslé kuracie prsia z rúry