Kuracie mäso na balzamikovom octe a víne
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g kuracích pŕs alebo mäso zo stehien
1 stredná fialová cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 PL balzamikového octu
1 PL sladkej sójovej omáčky
1,5 dl červeného vína
mleté čierne korenie
soľ
olej
Príprava
1. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kocky. Na panvici na oleji ho rýchlo opražíme, keď je mäso biele, okoreníme a osolíme podľa chuti. Nalejeme 1 PL balzamikového octu. Mäso dôkladne premiešame a vyberieme z panvice.
2. Na tej istej panvici orestujeme cibuľu, ktorú sme nakrájali na tenké polkruhy. Potom pridáme roztlačený cesnak a miešame, aby sa cesnak nepripiekol. Na cibuľu a cesnak nalejeme 1 PL balzamikového octu a podlejeme vínom.
3. Víno varíme cca 5 minút a potom pridáme upečené mäso. Mäso varíme, kým sa víno neodparí a dostaneme hustejšiu omáčku pod mäsom. Keď má už omáčka takúto konzistenciu, pridáme sójovú omáčku a mäso necháme ešte na miernom ohni cca 5 minút, aby sa trošku skaramelizovalo. Ak treba, osolíme, aby mäso nebolo príliš sladké.
Hotové kuracie mäso podávame s ryžou a/alebo s grilovanou zelenoniu.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Mirabelkový koláč s posýpkouŠpagety zapečené s lečomGuličky NivaMousse z bielej čokolády s malinamiCookie s hnedým cukromTortilla - recept na 20 ksRýchla čerešňová bublanina (hrnčeková)Jablkové koláčikyPudingové koláčikyBábovka s čokoládou Margot