Ryba po grécky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g morskej ryby (najlepšie rybieho filé)
2 cibule
citrón
hlávka cesnaku
3 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
2 zelené papriky
3 PL olív bez kôstok
hladká múka na obalenie
olej
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na rozpálenom oleji opražíme dočervena.
2. Do výpeku vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme pokrájané papriky, podusíme, ochutíme kečupom, olúpaným a rozdrveným cesnakom, mierne osolíme a okoreníme a ešte chvíľu dusíme. Potom pridáme opražené rybie porcie, vložíme na chvíľu do rúry a ešte asi ¼ hodiny zapekáme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bažant pečený na portskom
Chrenová nátierka
Vyprážané tofu s bielym jogurtom
Mrkvový šalát ako príloha
Horúca čokoláda s kávou
Kuracina na čínsky spôsob
Červená šošovica s klobásovými čipsami
Rýchly koláč s rumovokakaovou polevou
Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou
Bravčové na divoko