Ryba po grécky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
800 g morskej ryby (najlepšie rybieho filé)
2 cibule
citrón
hlávka cesnaku
3 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
2 zelené papriky
3 PL olív bez kôstok
hladká múka na obalenie
olej
mleté čierne korenie
soľ
Príprava
1. Porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na rozpálenom oleji opražíme dočervena.
2. Do výpeku vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme pokrájané papriky, podusíme, ochutíme kečupom, olúpaným a rozdrveným cesnakom, mierne osolíme a okoreníme a ešte chvíľu dusíme. Potom pridáme opražené rybie porcie, vložíme na chvíľu do rúry a ešte asi ¼ hodiny zapekáme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s pečivom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Wrap so špenátomMarhuľové rezyČiernobiele brioškyParadajková omáčkaJahňacie mäso s brokolicouViedenské rezyKoktail - Fair LadyRoláda s orechovou plnkouJahňací guláš s paradajkamiČerešňová torta z krehkého cesta