Pstruh na liptovský spôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 pstruhy
200 g šampiňónov
2 PL paradajkového pretlaku
300 g sterilizovaného leča
100 ml červeného vína
olej na opekanie
50 g masla
korenie na ryby
soľ


Príprava

1. Pstruhy najprv dôkladne očistíme, zo všetkých strán osolíme a okoreníme korením na ryby. Na rozohriatom oleji pstruhy z oboch strán opečieme, potom ich vyberieme na tanier a do výpeku dáme roztopiť maslo.
2. Očistené a nakrájané šampiňóny orestujeme na masle, pridáme pretlak, lečo, víno a spolu dusíme 3 až 5 minút. Ochutíme soľou a prípadne ešte korením na ryby. Podávame so zemiakmi a šalátom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cesnaková nátierka z tvrdých syrov
Jablkový páj
Anglické rohlíky
Smotanová štrúdla
Bravčové karé na paprike s maslovými haluškami
Cibulová polievka s taštičkami a nivou
Praclíky s rumom
Nakladané mäso s krabími tyčinkami
Zapečená kuracina so slaninou a syrom
Horúca čokoláda - silná