Losos so švédskou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

600 g očistených lososových filiet
20 g korenia na ryby
2 limetky alebo 1 citrón
50 ml olivového oleja
200 ml majonézy
100 ml kyslej smotany
1 PL horčice
50 g medu
soľ
mleté biele korenie
50 g kapár alebo olív na ozdobu
kôpor na ozdobu


Príprava

1. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie, z obidvoch strán výdatne ochutíme korením na ryby, pokvapkáme šťavou z 1 limetky a na panvici na oleji doružova opečieme.
2. Majonézu, kyslú smotanu, horčicu a med dôkladne premiešame, podľa potreby dochutíme soľou a bielym korením a pridáme nadrobno nasekané kapary.
3. Rybu rozdelíme na taniere, zalejeme vychladenou omáčkou, ozdobíme kúskom zvyšnej limetky a čerstvým kôprom. Podávame s pečenými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Žemličky s hrozienkami
Zemiakový šalát so slaninkou a uhorkou
Ryba po provensálsky
Pečená kačka s dusenou červenou kapustou
Kura pečené s citrusovými plodmi
Zemiaková polievka s paprikou
Bravčové ragú na bakonský spôsob
Vločky s prosom
Karamelky
Mexické zemiaky s fazuľou