Rolované kura
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
celé kura
400 g kuracieho mäsa
200 g špenátových listov
4 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
provensálske bylinky (hotová zmes alebo napr. rozmarín, tymian, bazalka, majorán, šalvia)
100 ml smotany
papriková zmes na grilovanie
Príprava
1. Očistené kura rozsekneme na polovicu a vykostíme tak, aby sme zachovali v celku kožu. Kura bez kostí položíme na pracovnú dosku kožou dole a kuracie mäso prerežeme, aby sa súmerne rozprestrelo. Mäso osolte a trochu okorente.
2. Odrezané kúsky mäsa z kostry rozsekajte na hrubú zmes. Do nej vmiešajte smotanu, soľ a časť zmesi odložme na bok.
3. Pretlačený cesnak, soľ a trochu korenia vmiešajme do posekaných a sparených listov špenátu. Do väčšej časti sekaného mäsa vmiešame špenát do menšej paprikové grilovacie korenie.
4. Vzniknutú mäsovú plnku rozdelíme na vykostené polky kuraťa a následne stočíme do rolády, zabalíme do alobalu. Konce dobre zabalíme a pečieme v rúre vo väčšom množstve vody asi 30 minút.
5. Potom rolované kura vybalíme a dopečieme do chrumkava. Podávame s opekanými zemiakmi, so zemaikovou kašou, alebo s ryžou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Teľacie rezne vo vínovom cestíčkuBešamelová omáčkaŠpagety carbonara so smotanouSardelová nátierkaČokoládová torta bez vajecFrancúzska cibuľačka s údeným mäsomHlávkový šalát v sladkokyslom náleveZapečené zemiaky s bylinkamiBravčové karé na paprike s maslovými haluškamiJemný bratislavský šalát