700 g hovädzej roštenky
2-3 PL hladkej múky
1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olej alebo masť
1 väčšia cibuľa
múka na obalenie cibule
olej na vyprážanie cibule
Príprava
1. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Rezne prudko opečieme z obidvoch strán na oleji. Vyberieme z výpeku a odložíme bokom.
2. Na výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatohneda.
3. Mäso vrátime do výpeku, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Vodu podľa potreby dolievame. Dochutíme mletým čiernym korením a osolíme.
3. Medzitým väčšiu cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme múkou a kolieska vyprážame na horúcom oleji, aby plávali (alebo vo fritéze). Opražené cibuľové krúžky necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Hotovú roštenku podávame s dusenou ryžou a s praženými cibuľovými krúžkami.