Viedenská roštenka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

700 g hovädzej roštenky
2-3 PL hladkej múky
1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olej alebo masť

1 väčšia cibuľa
múka na obalenie cibule
olej na vyprážanie cibule


Príprava

1. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Rezne prudko opečieme z obidvoch strán na oleji. Vyberieme z výpeku a odložíme bokom.

2. Na výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatohneda.

3. Mäso vrátime do výpeku, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Vodu podľa potreby dolievame. Dochutíme mletým čiernym korením a osolíme.

3. Medzitým väčšiu cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme múkou a kolieska vyprážame na horúcom oleji, aby plávali (alebo vo fritéze). Opražené cibuľové krúžky necháme odkvapkať na papierovej utierke.

Hotovú roštenku podávame s dusenou ryžou a s praženými cibuľovými krúžkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Cigánsky guláš
Hruškovo-karamelová obrátená torta
Pravé ruské pirožky
Farebný guláš
Tvarohový koláč – nie sladký
Kakaová roláda s orechovým krémom
Kakaový medovník
Pórový šalát
Morka na masle plnená jablkami